Υλικά
- Πατάτες 3
- Κρεμμύδια 3
- Πράσα 2
- Καρότα 3
- Σέλινο 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο
- Ντοματοπολτό 1 1/2 ποτήρι
- Κριθαράκι 150 γρ
- Λεμόνια 3 (μόνο τον χυμό τους)
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα
- Αλάτι - πιπέρι
- Ταχίνι 2 κουταλιες σούπας
Οδηγίες
Πλένουμε ,καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα αρκετό με όλα τα λαχανικά και τον ντοματοχυμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Ρίχνουμε και το κριθαράκι και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 15 λεπτά (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό).Σε ενα μπόλ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το ταχίνι μέχρι να ενσωματωθεί και προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζουμί της σούπας μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. Όταν ετοιμαστεί το βάζουμε στην σούπα και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις . Σερβίρεται ζεστό.