Τυρόπιτα με ροκφόρ

Υλικά

  • Χειροποίητο φύλλο για πίτες βλ στην αντίστοιχη συνταγή
  • Ροκφόρ 300 γρ
  • Μυζήθρα 150 γρ ανάλατη
  • Κρέμα γάλακτος 200 γρ
  • Αυγά 4
  • Μαύρο πιπέρι
  • Βούτυρο 100 γρ

Οδηγίες

Ακολουθούμε την διαδικασία Χειροποίητο φύλλο για πίτες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα μείγμα. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τα μισά από τα φύλλα που φτιάξαμε (αφού τα βουτυρώσουμε πρώτα) και γεμίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα μας. Με τα υπόλοιπα φύλλα σκεπάζουμε την γέμιση , τα πλαϊνά που περισσεύουν τα γυρνάμε προς τα μέσα. Βουτυρώνουμε και αυτά τα φύλλα από πάνω και με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφριά. Ρίχνουμε και λίγες σταγονίτσες νερό από πάνω και είναι έτοιμη για ψήσιμο σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω. Σερβίρεται ζεστή.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.