Τυρομπουκιές

Υλικά

  • Πατάτα 1 μεγάλη βρασμένη
  • Τυρί φέτα 80 γρ τριμμένη
  • Κεφαλοτύρι 80 γρ τριμμένο
  • Άνηθος 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο
  • Αυγό 1 τεμ
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 - 7 κουταλιές σούπας
  • Μπύρα 1/2 κουτάκι μπύρας
  • Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού

Οδηγίες

Βράζουμε και πολτοποιούμε την πατάτα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το καλαμποκέλαιο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα άλλο μπολ μέχρι να έχουμε ένα πηκτό κουρκούτι. Προσθέτουμε στο κουρκούτι και το μείγμα με τα τυριά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι μας να ζεσταθεί καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε βάζοντας κουταλιά – κουταλιά από το κουρκούτι στο ζεστό λάδι. Τηγανίζουμε κι από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά (δεν τα αφήνουμε να ξεραθούν πολύ). Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα απολαμβάνουμε ζεστά.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο