Μπιφτέκια γαλοπούλας

Υλικά

  • Κιμάς γαλοπούλας 1 κιλό
  • Φρυγανιά τριμμένη 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 2 τεμ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο κομμένο στο μπλέντερ
  • Πατάτα 1 τεμ τριμμένη κομμένη στο μπλέντερ
  • Ντομάτες 2 τεμ μέτριες αποφλοιωμένες
  • Γάλα 4 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
  • Κόλιανδρο 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
  • Κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαϊντανό 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
  • Τυριά 100 γρ (κεφαλογραβιέρα,παρμεζάνα)
  • Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Νερό 1 φλιτζάνι
Για την σάλτσα
  • Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας
  • Κρέμα βαλσάμικο 1 κουτάλι της σούπας
  • Μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Τζίντζερ 1 πρέζα
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει κιμά γαλοπούλας από στήθη. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, προσθέτουμε, την φρυγανιά και τα αυγά. Κόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και την πατάτα για να έχουμε τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στον κιμά. Βάζουμε τα τριμμένα τυριά, το ελαιόλαδο,το γάλα,τις ντομάτες αποφλοιωμένες  και χωρίς τα σπόρια κι όλα τα μυρωδικά, την πάπρικα και το αλάτι. Ζυμώνουμε  πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα αφράτο.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι την ώρα που θα τα πλάσουμε  και θα τα ψήσουμε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε ότι μέγεθος θέλουμε (μικρά ή μεγάλα), λαδώνουμε ένα ταψί και τα τοποθετούμε μέσα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Στα 15  λεπτά ψησίματος προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Μετά από 10 λεπτά τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να αποκτήσουν χρώμα. Πρέπει να μείνουν με το ζουμί ψησίματος, να μην στεγνώσουν.

Για την σάλτσα : Σε μπολ  ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί, προσθέτουμε και το ζουμί που δημιουργήθηκε από το ψήσιμο και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε πιατέλα τα μπιφτέκια μας , τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.