Λικέρ κανέλα

Υλικά

  • Ζάχαρη 1 κιλό
  • Τσίπουρο 500 ml ή καθαρό οινόπνευμα (αλκοόλ)
  • Ξυλάκια κανέλας 5
  • Κανέλα 1 κουτάλι σούπας σε σκόνη
  • Νερό 1/2 λίτρο
  • Λεμόνι 1/2 τον χυμό του

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε λίγο λίγο το τσίπουρο ( ή το καθαρό οινόπνευμα), δοκιμάζοντας παράλληλα μήπως είναι πολύ δυνατό το τσίπουρο (ή το οινόπνευμα) και μας πικρίσει. Βάζουμε σε διπλό τούλι δεμένο καλά ή σε φίλτρο καφέ κλεισμένο καλά την κουταλιά σκόνης κανέλας και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι η γεύση της κανέλας να είναι δυνατή. Ρίχνουμε και τον χυμό από το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια αδειάζουμε από την κατσαρόλα  σιγά σιγά φιλτράροντας (σουρώνοντας) χρησιμοποιώντας διπλό τούλι ή φίλτρο καφέ, σε ένα μπουκάλι όπου και θα παραμείνει αποθηκευμένο το λικέρ μας και έτοιμο για σερβίρισμα.

* Αν θέλουμε μπορούμε μέσα στο μπουκάλι αποθήκευσης να βάλουμε 2 ξυλάκια κανέλας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο