Γεμιστά

Υλικά

  • Ντομάτες 10 τεμ μεγάλες
  • Πιπεριές 3 τεμ
  • Ρύζι γλασέ 1 ποτήρι νερού (πλυμμένο, στραγγισμένο)
  • Ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερού + 1/4 στο τέλος
  • Κρεμμύδια 4 μεγάλα τριμμένα
  • Σκόρδα 4 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος ξερός 1 κουταλιά σούπας
  • Ζάχαρη 1 πρέζα
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Πατάτες 3 κομμένες κυδωνάτες προαιρετικά
  • Φρυγανιά για πασπάλισμα

Οδηγίες

Πλένουμε τις ντομάτες, αδειάζουμε το εσωτερικό τους προσεκτικά και το βάζουμε στο μπλέντερ αλλά στραγγισμένο από τα πολλά υγρά μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε λίγο. Πλένουμε τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το μείγμα του μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά μας εκτός από την φρυγανιά,τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.  Τις στρώνουμε στο ταψί, βάζουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, αλατίζουμε, προσθέτουμε το 1/4 ελαιόλαδο από πάνω και τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω- κάτω για 60 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και μετά άλλα 30 λεπτά στον αέρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε. Συνοδεύονται ωραία με τυρί φέτα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο