Ρεβύθια με ρύζι (Nohutlu pilav)

Υλικά

  • Ρύζι 1 ποτήρι νερού (ρύζι για πιλάφι)
  • Ρεβύθια 1 ποτήρι βρασμένα
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Νερό 2 1/2 ποτήρια (χλιαρό)
  • Κύβος λαχανικών 1 τεμ
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λεμόνι 2 - 3 σταγόνες

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό και το πρωί αδειάζουμε το νερό που μούσκεψαν και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος θέλουν 20 λεπτά). Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό και αλατισμένο νερό για μισή ώρα, το ξεπλένουμε με νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του για 2 – 3 λεπτά. Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών στα 2 1/2 ποτήρια χλιαρού  νερού και το προσθέτουμε στο ρύζι μας μαζί με το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ρεβύθια κι αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.Το κατεβάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας ,για να παραμείνει σπυρωτό το ρύζι μας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο