Pear pie

Ingredients

  • Pears 6 big
  • Corn oil 150 gr
  • All-purpose flour 150 gr
  • Sugar 75 gr
  • Raisins 75 gr
  • Dried figs 75 gr
  • Orange zest 1 teaspoon
  • Lemon zest 1 teaspoon
  • Butter for spreading the mold
  • Milk as much as needed to combine the batter
  • Caster sugar for garnish
  • Maraschino Liqueur 1/2 glass
  • Salt a pinch

Instructions

Wash and peel the pears,remove the core and cut them into thin slices.Soak the raisins,then squeeze them and cut the figs into small pieces.In a big bowl add these ingredients,the orange and lemon zest,both kinds of flour,the sugar,the Maraschino liqueur and the salt.Mix all the ingredients using a wooden ladle,add the milk,as much as needed until the batter combines.Butter a mold,pour the mixture in it and spread it evenly.Bake in preheated oven at 200 degrees for 35-40 minutes approximately.Remove the pie from the oven,let it cool and sprinkle with caster sugar or optionally with chocolate sauce.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο