Greek walnut cake

Ingredients

  • All-purpose flour 400 gr sifted
  • Eggs 4 items at room temperature
  • Butter 250 gr melted
  • Sugar 350 gr
  • Walnuts 200 gr coarsely ground
  • Milk 270 ml warm
  • Baking powder 1 teaspoon
  • Baking soda 1 teaspoon
  • Cinnamon 2 full teaspoons
  • Oranges 2 the zest of them
  • Caster sugar for drizzling

Instructions

In a bowl put the eggs and the sugar,beat them with an electric mixer till fluffy.Add the warm milk,the melted butter,the sifted flour gradually,the baking powder,the baking soda,the orange zest,the cinnamon,beat them together again and finally add the ground walnuts(keep some of them for topping).Stir with a spoon to spread the walnuts evenly in the mixture.Lay parchment paper into a round roasting pan,29 cm.Cut the parchment paper to the shape of the roasting pan,grease it with butter and pour the batter into the pan.Bake in preheated oven at 170 degrees for 40-45 minutes approximately(depending on the oven).Once you insert a knife into the cake and the blade comes out only with steams the walnut cake is ready.Let it cool,remove it from the roasting pan,sprinkle with the caster sugar and garnish with the walnuts you have kept and enjoy it.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο