Greek loukoumades with chocolate sauce

Ingredients

Λουκουμάδες
  • All-purpose flour 3 cups
  • Water 3 cups warm
  • Fresh yeast 30 gr
  • Corn oil for frying
  • Salt 1 teaspoon
For the chocolate sauce
  • Hazelnut praline 350 gr
  • Milk 4 tablespoons
  • Water 1/2 cup

Instructions

In a bowl dissolve the yeast with 1 cup of warm water.Then add in the bowl 3 tablespoons of flour,stir and let the mixture for 20 minutes approximately until it doubles.In another bowl pour the remaining water,the flour and the salt.Add the yeast mixture and stir constantly until the mixture combines.In a deep frying pan heat the oil until it smokes.Take a handful of the batter in your palm and squeeze it out, between your thumb and index finger,using a wet teaspoon cut off the batter coming out of your handful and drop it in the oil.Follow the same procedure with the remaining batter or depending on how many loukoumades you want to prepare..Fry them until brown and remove them from the frying pan,place them onto a dish lined with absorbing kitchen paper to absorb the excess oil.Prepare the chocolate sauce,melting the chocolate in bain marie,add the milk and stir.It becomes dark brown and thickens,add the water and stir until it becomes a nice chocolate sauce.Pour the loukoumades over with the sauce and they are ready to be served.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο