Cinnamon liqueur

Ingredients

  • Sugar 1 kg
  • Tsipouro 500 ml or absolute alcohol
  • Cinnamon sticks 5
  • Cinnamon powder 1 tablespoon
  • Water 1/2 liter
  • Lemon juice 1/2 lemon

Instructions

In a pan put the water,the sugar and the cinnamon sticks,boil for 10 minutes until sugar dissolves.Then let it cool and add the tsipouro (or the absolute alcohol) gradually,tasting if the tsipouro (or the absolute alcohol) is too strong and the liqueur becomes bitter.Place in double tulle tied well or in a coffee filter closed well the tablespoon of the cinnamon powder and place it into the pan.Stir until the cinnamon taste is strong.Add the lemon juice and stir.Then pour the mixture into a bottle filtering(straining) it using a double tulle or a coffee filter,keep the liqueur in the bottle and it is ready to be served.

* You can place 2 cinnamon sticks into the bottle with liqueur.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο