Chocolate walnut cake

Ingredients

  • Sugar 1 1/2 cup
  • Bread crumbs 1 1/2 cup
  • Cinnamon 2 teaspoons
  • Walnuts 1 1/2 cup ground
  • Eggs 8
  • Cocoa powder 2 teaspoons
  • Baking powder 2 teaspoons
For the syrup
  • Water 2 cups
  • Sugar 2 cups
  • Cognac 3 tablespoons
For the icing
  • Heavy cream 1 cup
  • Dark chocolate 275 gr

Instructions

In a bowl beat with an electric mixer the eggs with the sugar until fluffy.In another bowl put all the remaining ingredients,mix and add them to the egg mixture.Beat the mixture and pour it in a buttered cake tin or in a buttered roasting pan.Bake for 45-50 minutes at 180 degrees.In a small pan boil the water with the sugar and then add the cognac.Boil the syrup for 5 minutes,when the walnut cake is baked and cool pour the syrup over it.

For the icing,melt the dark chocolate at low heat and add the heavy cream.Stir well and when the two ingredients combine the icing is ready to cover the walnut cake.If you want garnish with coarsely ground walnuts.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο