Almond cake

Ingredients

  • Almonds 1 cup (ground with their skins)
  • All-purpose flour 2 1/2 cups
  • Baking powder 1 teaspoon
  • Eggs 5
  • Vegetable butter 1 cup
  • Sugar 1 cup
  • Cognac 2 tablespoons
  • Salt a pinch

Instructions

Beat the butter thoroughly until it turns white and add the sugar gradually.Add the yolks and continue beating.In another bowl beat the whites until stiff peaks and add them to the other mixture.Mix gently.Sift the flour with the baking powder and the salt and add it to the mixture.Grind the almonds and add them to the mixture too.Add the cognac and mix all the ingredients together using a spatula.Butter an oblong cake tin and pour the mixture in it.Bake in the oven for 1 hour and a half.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο