Χταπόδι στιφάδο

Υλικά

  • Χταπόδι 2 1/2 κιλά
  • Κρεμμυδάκια 1 1/2 μικρά για στιφάδο
  • Κόκκινο ξηρό κρασί 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού
  • Αποφλοιωμένα ντοματάκια 1 κουτί
  • Μπαχάρι 2-3 κόκκους
  • Φύλλα δάφνης 2-3
  • Ξύλο κανέλας 1
  • Μαύρο πιπέρι 2 κόκκους (ή τρμμένο)
  • Αλάτι λίγο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρουν μια βράση. Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε το 1/2 του λαδιού μας και τα αφήνουμε 5 λεπτά να σοταριστούν. Έχουμε βάλει το χταπόδι μας σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο νερό να μαλακώσει και όταν είναι έτοιμο , ενώνουμε το χταπόδι με τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μείνουν με όμορφα δεμένη σάλτσα.

Παραλλαγή :

Μπορούμε όταν βράσει το χταπόδι και τα κρεμμυδάκια μας αντί για κατσαρόλα , να τα βάλουμε όλα μαζί σε ένα ταψί στον φούρνο να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο