Χαλβάς με σιρόπι στο φούρνο

Υλικά

  • Πορτοκάλι 1 1/2 ποτήρι μόνο τον χυμό του
  • Σιμιγδάλι 3 1/2 ποτήρια (το ψιλό)
  • Ζάχαρη 1/2 ποτήρι
  • Καλαμποκέλαιο 1 1/2 ποτήρι
  • Αμύγδαλα 1 ποτήρι χοντροκομμένα
  • Μπέικιν πάουντερ 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού
  • Κανέλα 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 3 1/2 ποτήρια
  • Νερό 1 1/2 ποτήρι
  • Πορτοκάλι 2 τεμ από την φλούδα του
  • Λεμόνι 1/2 κουταλιά της σούπας τον χυμό του
  • Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, τα στρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, Αφού βγάλουμε από το φούρνο το ταψί μας, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε ρόμβους και είναι έτοιμο για σερβίρισμα

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο