Τρούφες με αμύγδαλο και ινδική καρύδα

Υλικά

  • Αμύγδαλα ασπρισμένα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Ινδική καρύδα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Φρυγανιά τριμμένη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Τριμμένη ινδική καρύδα για διακόσμηση
Για το σιρόπι
  • Νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Χυμό λεμονιού 1 κουτάλι της σούπας
  • Βανίλια σκόνη 1 τεμ.

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, την βανίλια και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να φτιάξουμε το σιρόπι (προσοχή δεν πρέπει να καραμελώσει). Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα ενώ στο σιρόπι προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην συνέχεια την φρυγανιά και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά (πρέπει το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας). Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα με ένα κουτάλι και φτιάχνουμε μπαλίτσες, βρέχοντας συνέχεια τα χέρια μας για να μην μας κολλάει το μείγμα. Σε ένα δίσκο έχουμε βάλει την τριμμένη ινδική καρύδα και κυλάμε τα τρουφάκια μέχρι να σκεπαστούν όλες οι πλευρές τους με την ινδική καρύδα. Έπειτα τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια για τρουφάκια ή σε αυτοσχέδια από αλουμινόχαρτο.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο