Τρουφάκια με μέλι

Υλικά

  • Μέλι 3 κουταλιές της σούπας
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας
  • Σοκολάτα γάλακτος 170 γρ
  • Κουβερτούρα 125 γρ
  • Αμύγδαλα 150 γρ ψίχα ψημένη
Για την επικάλυψη
  • Άχνη ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
  • Κακάο 3 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα ψιλοκόβουμε και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη ,την σοκολάτα γάλακτος, την κουβερτούρα και τα λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί. Προσθέτουμε το ψημένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά τρουφάκια. Σε  ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, τα ανακατεύουμε και κυλάμε μέσα τα τρουφάκια να καλυφθούν από το κακάο. Τα τοποθετούμε σε ρηχή πιατέλα και τα  βάζουμε πάλι στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο