Τραγανά σοκολατένια μπισκότα

Υλικά

  • Βούτυρο 100 γρ
  • Κουβερτούρα 400 γρ
  • Αυγά 2 τεμ
  • Ζάχαρη καστανή 200 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αμύγδαλα 100 γρ ψιλοκομμένα
  • Φουντούκια 80 γρ

Οδηγίες

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο με την διαδικασία μπεν μαρί. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στην σοκολάτα μαζί με την καστανή ζάχαρη. Βγάζουμε από το μπεν μαρί το μείγμα κι ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κι ανακατεύουμε να ενωθούν με την σοκολάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για περίπου 8 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και κουταλιά-κουταλιά παίρνουμε από το μείγμα και το τοποθετούμε στην λαδόκολλα σε διάφορα σχήματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

* Στο κέντρο θέλουμε να είναι μαλακά τα μπισκότα

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο