Τάρτα με σφολιάτα

Υλικά

  • Σφολιάτα 500 γρ. σπιτική ή εμπορίου
  • Μανιτάρια 500 γρ.στρογγυλά λευκά κομμένα ροδέλες
  • Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Ξύδι 5 κουταλιές της σούπας
  • Θυμάρι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Κρέμα γάλακτος 200 γρ.
  • Τυρί καπνιστό πικάντικο 200 γρ.κομμένο σε κύβους
  • Αυγά 2 τεμ. χτυπημένα
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Ανοίγουμε την ζύμη σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια, την χαράζουμε και την βάζουμε σε μια ταρτιέρα ή ταψί. Τις άκρες που προεξέχουν τις αλείφουμε με τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει, τις γυρνάμε προς τα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες, τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για 7-8 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για 2 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με την σφολιάτα, σκορπάμε το τυρί που το έχουμε κόψει σε κύβους και την ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη (ανάλογα τον φούρνο μας)

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο