Τάρτα με κρέμα λεμόνι

Υλικά

Για την ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
  • Άχνη ζάχαρη 100 γρ
  • Βούτυρο 200 γρ
  • Αυγό 1
  • Αμυγδαλόψιχα 50 γρ τριμμένη σε σκόνη
Για την κρέμα
  • Ζάχαρη 150 γρ
  • Βούτυρο 250 γρ
  • Αυγά 2 ολόκληρα
  • Αυγά 3 μόνο τους κρόκους
  • Λεμόνι 1 μόνο το ξύσμα
  • Λεμόνι 100 γρ μόνο τον χυμό του

Οδηγίες

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί σε ένα μπολ και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας.  Στην συνέχεια ανοίγουμε το ζυμάρι, βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας διαμέτρου 25 εκ περίπου και τοποθετούμε την ζύμη μας. Στρώνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό της και βάζουμε φασόλια ξερά από πάνω. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τα φασόλια και την λαδόκολλα και ψήνουμε την τάρτα ξανά μέχρι να ροδίσει και αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού, σε ένα μπολ με το μίξερ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά, την ζάχαρη, το ξύσμα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε την τάρτα μας με την κρέμα. Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται κρύα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο