Στριφτόπιτα

Υλικά

  • Χειροποίητο φύλλο για πίτες βλ στην αντίστοιχη συνταγή
  • Γιαούρτι 500 γρ
  • Φυτίνη 250 γρ
  • Φέτα 800 γρ
  • Μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Αυγά 4

Οδηγίες

Ακολουθούμε την συνταγή Χειροποίητο φύλλο για πίτες για να φτιάξουμε τα φύλλα μας.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του φύλλου φτιάχνουμε την γέμιση μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τρίβουμε την φέτα μας εκτός κι αν την είχαμε ήδη τριμμένη. Βάζουμε στον πάγκο ένα από τα φύλλα που φτιάξαμε και με ένα κουτάλι βάζουμε από το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου να απλωθεί παντού. Ξεκινάμε να τυλίγουμε στριφτά το φύλλο, σαν ρολό, ενώ λαδώνουμε κάθε γύρο που κάνουμε το φύλλο μας. Το βουτυρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί σε θέση μισοφέγγαρου. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα φύλλα μας. Αφού τα έχουμε τοποθετήσει όλα μέσα στο ταψί μας τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι από πάνω ελαφριά και είναι έτοιμα για ψήσιμο σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο