Σολωμός με σέλινο και λεμόνι

Υλικά

  • Σολωμός φρέσκος ή κατεψυγμένος 6 φέτες
  • Σέλινο χοντρό 6 κομμάτια
  • Λευκό κρασί 6 κουταλιές της σούπας
  • Νερό 4 κουταλιές της σούπας
  • Σκόρδο 3 σκελίδες
  • Λεμόνι χυμός από 2 λεμόνια
  • Μαϊντανός 1 ματσάκι
  • Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι -πιπέρι χοντροκομμένο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο, κρατάμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε κύβους. Λιώνουμε το σκόρδο,πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σέλινο και τα κομμένα σε κύβους κοτσάνια και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να μαραθεί. Αλείφουμε τις φέτες του σολωμού με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω στο σέλινο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί και μετά τις γυρίζουμε προσεκτικά  να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο , τον μαϊντανό και το μισό χυμό από το λεμόνι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο