Σοκολατένια φουντουκόπιτα

Υλικά

  • Κουβερτούρα 250 γρ
  • Βούτυρο 250 γρ
  • Ζάχαρη 170 γρ
  • Αυγά 5 χωριστά κρόκοι από ασπράδια
  • Φουντούκια σε σκόνη 300 γρ
  • Φουντούκια 100 γρ χοντροκομμένα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα την ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα του μπολ και προσθέτουμε την σκόνη  φουντουκιών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε  λίγο λίγο στο μείγμα,  ανακατεύοντας πολύ απαλά.Βουτυρώνουμε μια φόρμα 28 εκ και αδειάζουμε το μείγμα. Ρίχνουμε από πάνω και τα χοντροκομμένα φουντούκια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 25 -30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας)

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο