Σνίτσελ από μοσχαρίσιο κρέας

Υλικά

  • Κρέας μοσχαρίσιο 500 γρ
  • Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο για το τηγάνισμα
  • Κασσέρι 100 γρ
  • Αυγά 2 τεμ χτυπημένα
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει κρέας μοσχαρίσιο για σνίτσελ από κόντρα φιλέτο (ανάλογα πόσες μερίδες θέλουμε να φτιάξουμε). Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ. Τρίβουμε το τυρί σε ένα ρηχό πιάτο, σε άλλο ρηχό πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα  μπολ σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε ενώ τα αραιώνουμε με λίγο νερό και με λίγο λιωμένο βούτυρο. Παίρνουμε ένα- ένα τα σνίτσελ τα βουτάμε στο τριμμένο τυρί, πιέζουμε να κολλήσει επάνω τους όσο το δυνατόν περισσότερο.Κατόπιν τα βουτάμε στα αυγά και εν συνεχεία στην φρυγανιά (πιέζουμε να κολλήσει καλά η φρυγανιά). Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσόξανθο. Όταν τηγανιστούν τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και μπορούμε να τα συνοδεύσουμε  με πουρέ πατάτας, πουρέ σπανάκι, πουρέ αρακά ,με σάλτσα ντομάτας ή απλά με μια σαλάτα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο