Σαρδέλες παστές

Υλικά

  • Σαρδέλες 1 κιλό
  • Αλάτι χονδρό όσο χρειαστεί

Οδηγίες

Όπως αγοράζουμε τις σαρδέλες, δεν τις καθαρίζουμε ούτε τις πλένουμε. Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο τετράγωνο σκεύος, στρώνουμε μία στρώση αλάτι, μετά μία στρώση σαρδέλες και συνεχίζουμε τις στρώσεις κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες. Τέλος σκεπάζουμε με αλάτι. Αφήνουμε στο ψυγείο και κάθε μέρα ανοίγουμε και αδειάζουμε τα υγρά που βγάζει, συμπληρώνοντας αλάτι. Αυτό το επαναλαμβάνουμε για 3 εβδομάδες περίπου.Όταν είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις συντηρούμε στο ψυγείο μέσα σε σκεύος μαζί με λάδι. Όταν τις σερβίρουμε προσθέτουμε και ξύδι.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο