Σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι, τυρί και ρόδια

Υλικά

  • Ρόκα 1/2 ματσάκι
  • Πορτοκάλια 2 μεγάλα ώριμα 2 κουταλιές της σούπας τον χυμό τους και την φλούδα τους
  • Κρεμμύδι 1 μικρό ψιλοκομμένο
  • Τυρί κατσικίσιο 250 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι 1/4 φλυτζάνι μόνο τον χυμό του
  • Ξύδι βαλσάμικο 2 κουταλιές σούπας
  • Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ρόδι 1/2 φλυτζάνι σπόρους

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε την σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, την μουστάρδα και  αλάτι – πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα χωρίζουμε σε φέτες, αφαιρούμε το άσπρο σημείο τους και  τις ίνες και τα κόβουμε σε καρέ. Πλένουμε την ρόκα και την χονδροκόβουμε με το χέρι . Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την ρόκα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πορτοκάλια, περιχύνουμε με την σάλτσα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το τυρί και τα ρόδια.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο