Σαλάτα εποχής πικάντικη

Υλικά

  • Λάχανο μέτριο 1/2
  • Ρέβα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Σέλινο 2 κλωνάρια
  • Ρόκα 1 ματσάκι
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ.
  • Καρότα 2 τεμ.
  • Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ.
  • Φέτες ξερό ψωμί 2 φέτες
Για την σως
  • Γαλοτύρι ή γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας
  • Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Λευκό ξύδι 1 κουτάλι της σούπας
  • Βαλσάμικο ξύδι 1 κουτάλι της σούπας
  • Λεμόνι 1/2 τον χυμό του
  • Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το λάχανο και το τρίβουμε στον τρίφτη , καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Πλένουμε την ρόκα και την κόβουμε, πλένουμε το σέλινο, τον μαϊντανό και τα κόβουμε σε μέτρια τεμάχια. Καθαρίζουμε την ρέβα και την τρίβουμε, ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Τα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Σε ένα σέικερ βάζουμε τα υλικά για την σως, χτυπάμε να ανακατευτούν καλά και περιχύνουμε την σαλάτα. Κόβουμε τις ξερές φέτες ψωμιού σε μέτρια τεμάχια κύβων, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον φούρνο πάνω-κάτω μέχρι να ξεροψηθούν καλά. Τα τοποθετούμε στην μέση της σαλάτας μας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο