Πρασοκεφτέδες

Υλικά

  • Πράσα 1 κιλό
  • Πατάτες 3
  • Άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
  • Αυγά 3
  • Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Τις στραγγίζουμε ,τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε σε ένα μπολ.Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος τους.Τα σοτάρουμε ελαφρά μαζί με τον άνηθο μέχρι να μαραθούν.Τα προσθέτουμε στις πατάτες.Ρίχνουμε τα αυγά,το αλατοπίπερο, την κεφαλογραβιέρα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε στενόμακρα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο,για 2 ώρες. Στην συνέχεια τα αλευρώνουμε ένα-ένα και τα τηγανίζουμε στο καυτό  ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο