Πεϊνιρλί με μπέικον

Υλικά

Για την ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
  • Νωπή μαγιά 20 γρ διαλυμένη στο νερό
  • Γάλα 200 γρ
  • Νερό 1 ποτήρι (250 ml) χλιαρό
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη 1 πρέζα
  • Αυγό 1 μόνο το ασπράδι
Για την γέμιση
  • Τυρί γκούντα 200 γρ σε κυβάκια
  • Μπέικον καπνιστό 1 πακέτο
  • Βούτυρο φρέσκο 50 γρ για το άλειμα

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το χλιαρό νερό με την μάγια που την διαλύσαμε μέσα στο ποτήρι,το αλάτι,την ζάχαρη,το ασπράδι του αυγού και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά μας ενώ προσθέτουμε το γάλα σταδιακά συνεχίζοντας να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι. Αφήνουμε την ζύμη για 60 λεπτά καλά σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη μας (όχι πάρα πολύ λεπτή), κόβουμε  σε στρογγυλά μικρά κομμάτια με την βοήθεια κουπ πατ (αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποτήρι), βάζουμε μέσα κύβους τυριού και λωρίδες μπέικον και κλείνουμε σε σχήμα βαρκούλας πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν ενώ το κέντρο να είναι ανοιχτό (δεν το σκεπάζουμε όλο δηλαδή) . Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, τα τοποθετούμε στην σειρά μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αλείφουμε πάλι με λίγο βούτυρο και τα απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο