Ντοματοτυρόψωμο

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κούπες τσαγιού κοσκινισμένο
  • Νωπή μαγιά 40 γρ ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
  • Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Ντομάτες μέτριες 2 τεμ
  • Τυρί φέτα 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Σουσάμι ασπρόμαυρο 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Ελαιόλαδο 1 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Ρίγανη τριμμένη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
  • Νερό χλιαρό 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού περίπου

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε με 1/2  φλιτζάνι χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη να λιώσουν. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε την λιωμένη μαγιά. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από την εξωτερική φλούδα , τις κόβουμε σε μπαστουνάκια και τις προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι, το τριμμένο τυρί,την ρίγανη, το ελαιόλαδο,το σουσάμι και το χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται για τη ζύμη, το βλέπουμε στην πράξη). Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ένα άλλο σκεύος, πασπαλίζουμε με σουσάμι, βάζουμε μέσα τη ζύμη,πασπαλίζουμε ξανά με σουσάμι, το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος περίπου 30 λεπτά να διπλασιαστεί . Αφού διπλασιαστεί σε όγκο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο,το αναποδογυρίζουμε να ξεφορμαριστεί σιγά σιγά, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρεται ζεστό και κρύο.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο