Μπράουνις με ινδική καρύδα

Υλικά

Για το μείγμα καρύδας
  • Ινδική καρύδα τριμμένη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Άχνη ζάχαρη 1 1/2 κουταλιά της σούπας
  • Αμύγδαλα ή καρύδια 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Καστανή ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Βούτυρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Για το μπράουνις
  • Κακάο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 6 τεμ.
  • Βανίλια σε σκόνη 3 τεμ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Βούτυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Αλείφουμε με ελαιόλαδο το αλουμινόχαρτο που τοποθετούμε στην επιφάνεια ενός μακρόστενου ταψιού μιας χρήσης και προθερμαίνουμε  τον φούρνο  στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την καρύδα, την άχνη ζάχαρη, τα αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Ετοιμάζουμε τα μπράουνις, λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο, το κακάο και την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα χτυπώντας με το σύρμα. Προσθέτουμε στην συνέχεια την βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο ταψί , από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με την καρύδα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σηκώνοντας το αλουμινόχαρτο από τις άκρες του. Ξεκολλάμε με μια σπάτουλα αν χρειαστεί και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο