Μπακλαβάς με κάστανα

Υλικά

Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
  • Νερό 3 ποτήρια νερού
  • Λεμόνι 1/2 μόνο τον χυμό του
  • Λικέρ Cointreau 2 κουταλιές της σούπας
Μπακλαβάς
  • Φύλλο κρούστας λεπτό 800 γρ
  • Βούτυρο 500 γρ λιωμένο
  • Κάστανα μαρόν γλασέ 600 γρ

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο μας σε μια κατσαρολίτσα και βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας. Στρώνουμε τα μισά φύλλα μας ένα – ένα βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Στην συνέχεια στρώνουμε τα κάστανα τα οποία τα τρίψαμε με το χέρι μας  και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν. Δεν ξεχνάμε να τα βουτυρώνουμε μέχρι και το τελευταίο από πάνω. Αφήνουμε για 5 λεπτά το ταψί στο ψυγείο για να κοπεί πιο εύκολα ο μπακλαβάς μας και το κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια πιτσιλώντας τα φύλλα με λίγο νεράκι για να μην μας γυρίσουν όταν τα σιροπιάσουμε.Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο για 50 – 60  λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν είναι έτοιμος τον αφήνουμε για 5 λεπτά   και μετά το σιροπιάζουμε με το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Το σιρόπι το φτιάξαμε βάζοντας το νερό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μόλις ξεκινήσει να βράζει το αφήνουμε για 8 λεπτά  και μετά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το  λικέρ cointreau. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να βράσει και είναι έτοιμο.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο