Μπακαλιάρος με πουρέ από αρακά και ντοματίνια τσέρι

Υλικά

  • Ντοματίνια τσέρι 1/2 κιλό
  • Μπακαλιάρος φιλέτο ξαλμυρισμένος 5 φιλέτα
  • Αρακάς 1 κιλό
  • Σκόρδο 3 σκελίδες
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Κύβος από ζωμό κοτάπουλου 1
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λεμόνι 1 τον χυμό του και το ξύσμα
  • Ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

Σε ένα ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 7 λεπτά στους 180 βαθμούς, αφού τα έχουμε ραντίσει πρώτα με λίγο ελαιόλαδο.  Στην συνέχεια βάζουμε μέσα στο ίδιο ταψάκι τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού επάνω τους. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο. Ετοιμάζουμε τον πουρέ βράζοντας τον αρακά. Αφού τον σουρώσουμε, τον βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο , τον χυμό από λεμόνι, τα φύλλα βασιλικού, τον κύβο από ζωμό κοτόπουλο και τα δουλεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Σερβίρουμε στα πιάτα τον πουρέ , βάζουμε τα φιλέτα από πάνω και διακοσμούμε με τα ψημένα ντοματίνια, λίγα φύλλα βασιλικού και ξύσμα λεμονιού.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο