Μοσχαρίσια γλώσσα βραστή

Υλικά

  • Μοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 1/2 κιλό φρέσκια ή κατεψυγμένη
  • Φύλλο δάφνης 1-2 τεμ
  • Καρότα 2 τεμ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
  • Σέλινο 1 - 2 κλωναράκια
  • Αλάτι- πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε καλά την γλώσσα είτε είναι φρέσκια είτε κατεψυγμένη και την αφήνουμε για 2 με 3 ώρες σε κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό συχνά μέχρι να παραμείνει καθαρό χωρίς αίμα. Την βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση πετάμε το πρώτο νερό και ξαναγεμίζουμε με νερό. Μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό βάζουμε πάλι την γλώσσα μέσα, το κρεμμύδι καθαρισμένο και ολόκληρο, τα καρότα καθαρισμένα , το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει 15 λεπτά βράσιμο). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και αφαιρούμε την πέτσα της .Την κόβουμε σε φέτες ενώ συνοδεύεται πολύ ωραία  με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο