Μαρμελάδα σύκο

Υλικά

  • Σύκα 1.200 γρ
  • Ζάχαρη 600 γρ
  • Λεμόνι 1 τεμ μόνο τον χυμό του
  • Κονιάκ 1-2 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Πλένουμε πάρα πολύ καλά τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση χωρίς να τα καθαρίσουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα , προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αφήνουμε από το βράδυ μέχρι την επόμενη ημέρα. Την άλλη μέρα προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε  μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και να έχουμε μια ωραία δεμένη μαρμελάδα (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη). Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού ανακατεύουμε κι αφήνουμε την μαρμελάδα να πάρει μια – δυο βράσεις ακόμη (μπορούμε να πατήσουμε είτε με το μίξερ χειρός είτε με μια κουτάλα αν δούμε ότι έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια σύκου). Την αποθηκεύουμε όπως είναι ζεστή σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Όταν κρυώσει η μαρμελάδα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ σε κάθε βάζο. Κλείνουμε τα βάζα και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο