Μαριδόπιτα

Υλικά

Υλικά για την ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150-200 γρ.
  • Ξύδι 1 κουτάλι του γλυκού
  • Ελαιόλαδο 1 κουτάλι του γλυκού
  • Αλάτι 1 κουτάλι του γλυκού
  • Νερό χλιαρό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Για την γέμιση
  • Μαριδάκι ψιλό 500 γρ.
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.μέτριο
  • Ντομάτες μέτριες 2 τεμ.
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη. Μόλις έχουμε έτοιμη την ζύμη την ανοίγουμε με τα χέρια και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το οποίο το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Έχουμε κόψει ροδέλες το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Έχουμε πλύνει το μαριδάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Αλατίζουμε τα υλικά μας και τα προσθέτουμε πάνω στην ζύμη. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο