Λικέρ γκρέιπφρουτ

Υλικά

  • Γκρέιπφρουτ 4-5 τεμ.
  • Τσίπουρο 700 γρ.
  • Ζάχαρη 400 γρ
  • Κανέλα ξυλάκι 1-2 τεμ
  • Γαρύφαλλα 5-6 τεμ.

Οδηγίες

Πλένουμε τα γκρέιπφρουτ και με ένα μαχαίρι βγάζουμε την φλούδα τους χωρίς το άσπρο από κάτω, στύβουμε 3  γκρέιπφρουτ , κόβουμε σε λωρίδες τις φλούδες και τις βάζουμε σε βάζα, μαζί με το τσίπουρο , την ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τον χυμό που στύψαμε. Τοποθετούμε τα βάζα σε ζεστό μέρος για 50 ημέρες.

Μετά τις 50 μέρες στραγγίζουμε το λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλια, το δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον ζάχαρη και προσθέτουμε αν χρειαστεί. Σερβίρετε παγωμένο.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο