Λαχανικά ογκρατέν

Υλικά

  • Λάχανο 500 γρ ψιλοκομμένο
  • Κολοκύθια 4 ψιλοκομμένα
  • Πατάτες 2 μέτριες ψιλοκομμένες
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας
  • Γάλα 500 ml
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Αυγά 2 τεμ
  • Κασέρι 100 γρ τρμμένο
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο,τα κολοκύθια και τις πατάτες. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί με λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, το καβουρδίζουμε και σταδιακά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό. Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και τέλος βάζουμε τα αυγά. Ανακατεύομαι συνέχεια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα σοταρισμένα λαχανικά μας, το μισό κασέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο πυρέξ ,πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.