Κροκέτες μπακαλιάρου με κουρκούτι μπύρας

Υλικά

  • Μπακαλιάρος υγράλατος 1 κιλό
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτηρι νερου
  • Μπύρα 1 ποτήρι νερού
  • Ούζο 2 κουταλάκια γλυκού
  • Πιπέρι λίγο
  • Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο βγάζοντας το δέρμα του και τα κοκαλάκια που έχει. Ξεφτίζουμε με το χέρι τον μπακαλιάρο και βάζουμε τα κομμάτια σε σουρωτήρι το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά να στραγγίξει καλά. Ετοιμάζουμε τον χυλό μας σε ένα βαθύ μπολ βάζοντας το αλεύρι κοσκινισμένο, την μπύρα σταδιακά (παρακολουθούμε να βάλουμε όση μπύρα χρειαστεί ώστε ο χυλός μας να μην είναι σφιχτός), το ούζο, λίγο πιπέρι, την κέτσαπ και ανακατεύουμε.’Υστερα προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και με ένα κουτάλι σούπας  ρίχνουμε  μέσα κουταλιές από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε  μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές οι κροκέτες μας.  Τις τοποθετούμε  σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

*Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σκορδαλιά (βλ αντίστοιχη συνταγή)

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο