Κροκέτες κουνουπίδι με τυριά

Υλικά

  • Κουνουπίδι 1 κιλό
  • Αυγά 3
  • Ανθότυρο 100 γρ
  • Γάλα 4 κουταλιές της σούπας
  • Κεφαλογραβιέρα 300 γρ
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι, το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το λιώνουμε με το πιρούνι. Ρίχνουμε τους 2 κρόκους των αυγών, τα τυριά που τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη σε λεπτά κομμάτια, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα πλάθουμε σε στρογγυλές κροκέτες , τις αλευρώνουμε και τις βουτάμε σε ένα μπολ που μέσα έχουμε τα ασπράδια από τα 2 αυγά και το τρίτο αυγό ολόκληρο, χτυπημένα όλα μαζί. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε την τριμμένη φρυγανιά και αφού τις περάσουμε από το αυγό , τις βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά  και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας από κάτω. Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο