Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά

  • Βούτυρο φρέσκο 1 κιλό
  • Άχνη ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
  • Αυγό 1 τεμ. τον κρόκο χτυπημένο
  • Βανίλια σε σκόνη 2 τεμ.
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ξύσμα λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας
  • Αμύγδαλα 280 γρ.ψιλοκομμένα καβουρδισμένα
  • Κακάο σκόνη 50 γρ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μαλακή
Για το γλάσο
  • Άχνη ζάχαρη 300 γρ.
  • Κακάο 10 γρ.
  • Αυγό 1 τεμ.μόνο το ασπράδι
  • Χυμός λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψί στο γκριλ ώστε να ροδίσουν αρκετά για να είναι τραγανά. Στην συνέχεια τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Τοποθετούμε όλα τα υλικά  σε ένα μπολ , εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι για να καταλάβουμε πόσο μας χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε την ζύμη την απλώνουμε και με κουπ πατ (ειδικά εργαλεία που κόβουν την ζύμη σε διάφορα σχήματα όπως αστεράκια , δεντράκια, καρδούλες κλπ ) κόβουμε κομμάτια από την ζύμη σε ότι σχέδια θέλουμε, τα τοποθετούμε στο ταψί και  τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα να ομοιογενοποιηθούν και με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τους κουραμπιέδες. Διατηρούνται για πολλές μέρες σε γυάλινο ή σε μεταλλικό δοχείο πάντα σκεπασμένοι.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο