Κουνέλι λεμονάτο

Υλικά

  • Κουνέλι ή λαγός 1 με 2 κιλά
  • Ελαιόλαδο 2 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Χυμός λεμονιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Σκόρδο 2-3 σκελίδες
  • Πατάτες 1 1/ 2 κιλό
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Νερό για βράσιμο ίσα να σκεπαστούν τα υλικά

Οδηγίες

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κουνέλι ή τον λαγό κομμένο σε μερίδες, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και ρίγανη. Αδειάζουμε κι ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 80 λεπτά περίπου. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις σοτάρουμε και στην συνέχεια τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο