Κουλούρια νηστίσιμα με σουσάμι

Υλικά

  • Σουσάμι 150 γρ ψημένο ή καβουρδισμένο
  • Μαργαρίνη 250 γρ
  • Ζάχαρη 150 γρ
  • Καλαμποκέλαιο 170 ml
  • Ρετσίνα 190 ml
  • Φαρίνα 900 γρ περίπου
  • Αλάτι 1 πρέζα

Οδηγίες

Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ την μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη, να αφρατέψει και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τη ρετσίνα,το σουσάμι ψημένο και το αλάτι. Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε όλα μαζί και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία κι αφράτη. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα τα κουλουράκια μας  και τα βάζουμε  σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας). Δεν θέλουμε να ροδίσουν , μένουν άσπρα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.