Κουλούρια γάλακτος

Υλικά

  • Γάλα 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Φαρίνα 4 1/2 φλιτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο
  • Ζάχαρη καστανή 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Βούτυρο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο
  • Ξύσμα λεμονιού απο 1 λεμόνι
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Αυγό 1 τεμ μόνο τον κρόκο

Οδηγίες

Σε μπολ μεγάλο βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και τον κρόκο αυγού. Δουλεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το γάλα σιγά – σιγά. Ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη ,την αφήνουμε να ξεκουραστεί  περίπου για 15 λεπτά. Πλάθουμε σε κουλουράκια λαδώνοντας ελαφρώς τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε ελαφρώς τον κρόκο αυγού και τα αλείφουμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο