Κουλουράκια με αμύγδαλο

Υλικά

  • Βούτυρο 125 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Άχνη ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού
  • Βανίλια 1 τεμ
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Αυγό 1 τεμ
  • Αμύγδαλα 50 γρ τριμμένα
  • Φαρίνα όσο πάρει
  • Αμύγδαλα 50 γρ ολόκληρα για στολισμό

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από τα ολόκληρα αμύγδαλα και σταδιακά ζυμώνοντας προσθέτουμε το αλεύρι όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια  ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια στρογγυλά και βάζουμε στο κέντρο από ένα αμύγδαλο ολόκληρο στο καθένα. Τοποθετούμε  στην λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα ταψί λαδόκολλα, τα αραδιάζουμε σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο