Κουλουράκια βανίλιας με σοκολάτα

Υλικά

  • Φυτικό βούτυρο 250 γρ
  • Φαρίνα 1 πακέτο
  • Γάλα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Αυγά 5
  • Ζάχαρη 1 1/2 κούπα
  • Βανίλιες 2 τεμ σε σκόνη
Για την επικάλυψη
  • Κουβερτούρα 300 γρ
  • Χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα

Οδηγίες

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί. Βάζουμε τα κουλουράκια μας πάνω σε μια σχάρα και τα περιχύνουμε.Πασπαλίζουμε τέλος με την χρωματιστή τρούφα και τα απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο