Κορμός λευκός με ανανά

Υλικά

  • Κρέμα γάλακτος 500 ml
  • Ανανάς 1 μεγάλη κονσέρβα
  • Άχνη ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού
Για το σιρόπι
  • Ζουμί ανανά 1 ποτήρι νερού (όχι πολύ γεμάτο) από την κονσέρβα
  • Νερό 2 δάχτυλα του ποτηριού
Για το παντεσπάνι
  • Αυγά 5
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 ποτήρι νερού
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά σούπας κοφτή
  • Νερό 1 ποτήρι νερού (όχι πολύ γεμάτο)
  • Βανίλια 1

Οδηγίες

Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμο μόλις δούμε ότι τρυπώντας το με ένα μαχαίρι δεν αφήνει καθόλου από το υλικό του πάνω στην λεπίδα. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με το ζουμί από τον ανανά και το νερό που ανακατέψαμε και το τυλίγουμε προσεκτικά. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγύ πηκτή. Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και την στρώνουμε πάνω του αλλά κρατάμε λίγο για να καλύψουμε την επιφάνεια του κορμού. Κόβουμε τον ανανά (τον οποίο έχουμε στραγγίξει πολύ καλά), σε κυβάκια και τον στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην σαντιγύ. Τυλίγουμε απαλά το παντεσπάνι, σε σχήμα κορμού και στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ από πάνω να καλύψει όλη την επιφάνεια του κορμού. Διακοσμούμε με λίγα κομματάκια ανανά ή με αμύγδαλα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο