Κεκάκια με κανέλα και σταγόνες σοκολάτας

Υλικά

  • Βούτυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο
  • Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 3 τεμ.
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Βανίλια σκόνη 1 τεμ.
  • Κακάο σκόνη 6 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Κουβερτούρα σε σταγόνες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Καστανή ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
  • Ξυλάκια κανέλας για διακόσμηση

Οδηγίες

Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το γάλα και ένα- ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο, την κανέλα,το baking powder, την βανίλια και τις σταγόνες της μαύρης σοκολάτας. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ατομικές φόρμες για κεκάκια και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αδειάζουμε το μείγμα στα ατομικά φορμάκια. Ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας. Για να δούμε αν έχουν ψηθεί τα κεκάκια τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα του μαχαιριού βγει στεγνή είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διακοσμούμε με ξυλάκια κανέλας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο