Κανταϊφι ρολό με φυστίκια Αιγίνης

Υλικά

  • Κανταϊφι 400 γρ
  • Αυγά 1 ασπράδι
  • Φυστίκια Αιγίνης 1 ποτήρι τριμμένο όχι πολύ
  • Βούτυρο 7 κουταλιές σούπας
Για το σιρόπι
  • Νερό 2 ποτήρια
  • Ζάχαρη 3 ποτήρια
  • Λεμόνι 1 κουταλιά σούπας (τον χυμό του)

Οδηγίες

Ανοίγουμε το κανταΐφι σε στενόμακρη θέση . Βάζουμε στο κέντρο τα τριμμένα φυστίκια Αιγίνης ανακατεμένα με το ασπράδι αυγού. Μετά κρατάμε την μια άκρη και σπρώχνοντας το τυλίγουμε ρολό. Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το περιχύνουμε με το καλά λιωμένο βούτυρο. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά μέχρι τα ροδίσει καλά. Έχουμε βράσει σε μια κατσαρόλα το νερό , με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 10 – 15 λεπτά (ανάλογα πόσο πηκτό θέλουμε να είναι το σιρόπι μας).Μόλις βγάλουμε το κανταϊφι μας από τον φούρνο , καυτό όπως είναι το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι μας. Το στολίζουμε από πάνω με τριμμένα φυστίκια Αιγίνης.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο