Κέικ με μήλα και αμύγδαλα

Υλικά

  • Φαρίνα 2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Κακάο 4 κουταλιές της σούπας
  • Αυγά 4 τεμ
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
  • Μήλα 3 τεμ ή αχλάδια τριμμένα
  • Αμύγδαλα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή καρύδια ψιλοκομμένα
  • Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Για την επικάλυψη
  • Κακάο 1 κουτάλι της σούπας
  • Άχνη ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας

Οδηγίες

Σε μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε  το αλεύρι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο,τα αυγά,το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το μίξερ. Καθαρίζουμε τα μήλα ή τα αχλάδια,τα τρίβουμε στον τρίφτη,τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι,προσθέτουμε την βανίλια και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί ή φόρμα στενόμακρη και αδειάζουμε το μείγμα  με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια. Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 -45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).  Αφού ψηθεί το βγάζουμε ,το αφήνουμε 10 λεπτά στο ταψί ή στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το κακάο με την ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε το κέικ. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο