Υλικά
- Φαρίνα 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Κακάο 4 κουταλιές της σούπας
- Αυγά 4 τεμ
- Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
- Μήλα 3 τεμ ή αχλάδια τριμμένα
- Αμύγδαλα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή καρύδια ψιλοκομμένα
- Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Για την επικάλυψη
- Κακάο 1 κουτάλι της σούπας
- Άχνη ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας
Οδηγίες
Σε μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο,τα αυγά,το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το μίξερ. Καθαρίζουμε τα μήλα ή τα αχλάδια,τα τρίβουμε στον τρίφτη,τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι,προσθέτουμε την βανίλια και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί ή φόρμα στενόμακρη και αδειάζουμε το μείγμα με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια. Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 -45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί το βγάζουμε ,το αφήνουμε 10 λεπτά στο ταψί ή στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το κακάο με την ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε το κέικ. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.